Adozas a bitcoin utan - Meggazdagodtam ezzel a módszerrel és több mint 10.000 dollárt keresek havonta
More information
Zoltan Toth
15.04. 2018 12:00  | 

Ez is egy fontos téma, nem szabad kikerülni, hiszen minél nagyobb a pénz amit szerzünk, annál nagyobbat bukhatunk vele az adózás miatt. Börtönbe meg gondolom senki sem akar kerülni mert van otthon egy bányászgépe, vagy bitcoin-nal kereskedik.

Az adóhivatal segítségével íme néhány infó arról, hogy milyen lehetőséged van a Bitcoin utáni adózásra.

Bányászok figyelmébe

Amennyiben nem szimplán csak kereskedni akarsz (bináris opciós oldalakon mondjuk), hanem magad szeretnéd bányászni a Bitcoint, érdemes figyelembe venni a szabályokat. A szoftver használásával való bányászás (még akkor is ha egy külön kis kütyüd van erre) önálló tevékenységnek minősül, amelyre a vonatkozó jogszabályok alapján köteles vagy adót fizetni. Lehetőség van tételes költségelszámolással vagy a 10%-os költséghányad alkalmazásával csökkenteni a fizetendő adót. Az adó alapja a bitcoin megszerzésének időpontjára nézve az úgynevezett „megállapított piaci érték”. Ez a megszerzéskori, magyarországi törvényes fizetőeszközben megállapított átváltási ár.

Tudni érdemes, hogy nem fogod tudni az egész háztartás rezsijét leszámolni költségként, mivel arányosan kell számítani az elismert költséget. Elismerni csak az áfás számla ellenében való kiadásokat – amelyek kapcsolódnak a tevékenységhez. A költségek leszámolása után pedig a magánszemély 15% személyi jövedelemadót köteles előlegként befizetni, illetve ezen kívül 22%-os eho is terheli. Ha nem kifizetőtől van a bevétel, akkor neked kell negyedévente, a negyedévet követő hónap 12-éig befizetni az adó előleget az előző három hónapra vonatkozóan. De csak akkor, ha meghaladja a 10 ezer forintot. Az eho-t is hasonlóan neked kell kiszámolni és befizetni. Bevallási kötelezettséggel is jár a bányászat.

Lehetőség van egyéni vállalkozóként is Bitcoint bányászni, ekkor ez már vállalkozói bevételnek minősül. 9 százalék szja, 15%-os osztalék adót és 14% eho kötelezettség is fennállhat. A számításra példa: 1000 forint után be kell fizetned 90 forint szja-t, 150 forint osztalékadót és 140 forint eho-t. Így marad 620 forintod. Természetesen leírhatod a költségeket is, tehát ha mondjuk 1500 forintból van 500 forint elismerhető költséged, akkor ugyanúgy 620 forintod (1000-90-150-14) marad. Átalányadózásnál lehetőség van a bevétel 40%-át költségként elszámolni, és az így megállapított bevétel után személyi jövedelemadót fizetni, ami 15%. Lehetséges még az eva és kata adózás is. Kata esetén 25 ezer forint (ha van mellette főállásod), 50.000 forint vagy 75.000 forint a havi! adó. Számolj utána, hogy éri meg.

Minden esetben köteles vagy nyilvántartást vezetni, hogy az adókötelezettség megállapítása gördülékenyen menjen, illetve későbbi ellenőrzés során megfelelő módon lehetőséged legyen bemutatni. Ez azért fontos, mert a NAV ellenőrizhet bármikor, szóval legyen egy fiókod, mappád a számlák, befizetési bizonylatok, adóbevallások tárolására.

Ahogy már korábban volt szó róla, ha komolyan szeretnél foglalkozni az otthoni pénzkereséssel, mindenképpen keress egy jó könyvelőt, aki érti a modern dolgokat. Így elkerülhetőek a későbbi félreértések, és ha alaposan átbeszéled, átgondolod a dolgokat, nekifoghatsz úgy online pénzt keresni, hogy közben nem kell aggódnod az adózás miatt.

A következő posztban még folytatjuk az adózási témát, ugyanis van egy másik módja is a Bitcoinnnal, illetve egyéb kryptovalutákkal való pénzkeresésnek. Ezekre pedig más szabályok is vonatkozhatnak. Szóval, hamarosan újra jelentkezem, és átnézzük a többi szabályt.

Kezdje el most - Az élet túl rövid ahhoz, hogy szegény legyél. Bitcoin, adózás bitcoin után, online munka adózása, pénzkeresés, netes munka adózás, bitcoin adó
Start now

Keressen pénzt három egyszerű lépésben!

A módszerem nem alkalmazható mindenhol. A legtöbb bank és kereskedő nem tudja, miről szól a módszer. És még ha tudnak is róla, soha, semmilyen körülmények között nem adnák ki az átlagembereknek. Ezért nagyon fontos, hogy megbízható, engedéllyel rendelkező brókercéget válasszon, ahol engedik, hogy pénzt keressen. Ez a két kedvenc brókercégem. Regisztráljon az egyiküknél - sőt, akár mindkettőnél. Mindketten jótanácsokkal is ellátják, oktatóvideókat kínálnak, és személyes tanácsadót is adnak Ön mellé, mindezt teljesen ingyen.

Próbálja ki a kereskedési stratégiáit próbaverzióban:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Egy modern bróker alacsony minimális befizetéssel
Egy gyors tipp: A bróker segítségével akár hétvégén is nonstop tőzsdézhet akár 1$-os árakon
Minimum befizetés: $10
 

  Make Money Robot

Egy alapszintű robot, amely automatikus bináris opciós kereskedést tesz lehetővé, még abban az esetben is, ha ön kezdő.
Egy gyors tipp: Azt javaslom, hogy valuta párokkal kereskedjen, például EUR/USD-vel vagy CNY/USD-vel.
Minimum befizetés: $200
 
 


  Szatmári Ágnes (134.255.118.*) Írta

érdeklődés

Szeretném megkérdezni, hogy melyek a legibb weboldalak a kereskedésre?

Üdvözlettel,

Szatmári Ágnes

  Miskolczi Gergő (88.132.188.*) Írta

Pénz

Érdekelne a módszer!

  Aranyosi Anita (178.115.128.*) Írta

Szeretnek kerdezni    Binatex.com

Hogyan tudom hasznalni ?Mit kell tennem.Regisztraltam de nem tudom hogyan tovabb.

  Horváth Marcell (91.104.150.*) Írta

Kedves Zoltán !
kellene 20.000 Forint
  Györki Ildikó (151.0.89.*) Írta

www.penztkeresni.net    Olymp Trade

Ûdv Zoltán!!! Nagyon tetszett az a sok jò tanács amit adtál! Nagyon frappáns és egyszerü érthető módon magyarázod el a CFD-kereskedést! Nagyon köszönöm, és szeretnék még többet tanulni Töled, ezért regiztem be az oldalra!!!

  Szentandrási János (2a02:ab88:81:fa80:68e6:d3c:38e8:) Írta

Binomo és egyéb pénzkeresési bróker oldalak    Binomo

Jó napot kívánok,

Szentandrási János vagyok. Má körülbelül egy-másfél hete kereskedek a Binomo oldalán egy kis segítséggel és egész jól haladok. Hogyan lehetne még gyorsabban, még ügyesebben itt pénzhez jutni? Viszont szeretnék egy kis segítséget kérni más bróker oldalakhoz is, ahol még gyorsabban kereskedhetek és még gyorsabban juthatok pénzhez. Melyiket ajánlja és hogyan?
Szeetnék két-3 hónap alatt összeszedni 10 millió forintot, amiből meg szeretnék venni egy kávézót, amit utána saját magam üzemeltetnék. Felkínálták számomra és neked ez egy álom, hogy legyen egy saját kávézom és per pillanat tálcán kínálják fel előttem és nem szeretném eldobni a lehetőséget.
Kérem segítsen, hogy ilyenkor mit tehetek?
Tisztelettel:
Szentandrási János

  Ilyés Tamás (91.83.95.*) Írta

Erdeklodes    Nincs

Hello erdekelne hogy tudsz 5 milliot keresni egyszeruen havonta?

  Bálint Ugrik (87.244.195.*) Írta

Információ szerzés     High Low

Jó napot!

Szeretnék megtudni mindent ezzel a témával kapcsolatban. Ha lenne rám ideje kérem írjon.

Válaszát előre is köszönöm.

  Katalin (91.137.167.*) Írta

    Binatex

Hello! Elèg kezdő vagyok ebbe a kereskedelembe az èrdekelne, hogy kell virtuàlis szàmlàt nyitni mindenfèle kèppen pl bitcoin vagy Netellert? Abbòl hogy lesz pl. Visa szàmlàn ft.ba? Köszönöm

  patócskai istván (95.85.191.*) Írta

    még nincs

Üdvözlöm . Szeretnék információt kapni a módszerről amit irt . Előre is köszönöm

Összes hozzászólás (megnyitás új oldalon)
 
 
 

 Szóljon hozzá!

Kérdezzen bármit, vagy ossza meg a tapasztalatait
Részletes utasításokat fog kapni e-mail címére.