Adozas a bitcoin utan masodik resz - Meggazdagodtam ezzel a módszerrel és több mint 10.000 dollárt keresek havonta
More information
Zoltan Toth
02.05. 2018 09:00  | 

Tehát, az előző posztban átfutottuk, hogy milyen adózási módok vannak azok számára, akik közvetlenül Bitcoin bányászattal, illetve BTC adás-vétellel szeretnének foglalkozni. Ahogy azt láthattátok, a legtöbb esetben magánszemélyként is van lehetőség arra, hogy legálissá tegyük a BTC-vel keresett pénzünket. Aki komolyan belevág, az akkor sem veszít sokat, ha vállalkozásban csinálja.

Természetesen érdemes minden esetben konzultálni az adóhivatal munkatársaival, vagy akár egy könyvelővel, bár nem az utóbbiak nem mindig tudják a választ, a hivatalban pedig lehet, hogy egy mezei ügyintézőnél magasabbra kell menni, hogy valamit el tudjunk érni.

Jelen pillanatban – legalábbis a legutóbbi információim szerint – nincs központilag meghatározva többek között a kryptovaluta-párokkal való kereskedelem. De Magyarországon mindent megadóztatnak, lényegében egy forintot sem tudsz úgy keresni, hogy ne kelljen belőle adózni. Alapvetően az személyi jövedelemadó, az egészségügyi-hozzájárulás fizetendő. A párokkal való kereskedelem, tehát a bináris opciókkal való kereskedelem ugyanúgy adóköteles bevételekhez juttat, mint bármilyen más pénzkeresési módszer.

Ha befektetési célzattal vásárolsz Bitcoint, vagy más kryptovalutát, ugyanúgy kötelességed leadózni, mintha más módon kerestél volna pénzt. Ahhoz, hogy teljesen legális legyen a dolog, be kell fizetned az egészségügyi hozzájárulást és a személyi jövedelemadót. Ugyanakkor, a Bitcoin nem értékpapír. Ha átváltasz Bitcoint törvényes fizetőeszközzé, az már az összevont adóalapodba beletartozik, és ez így már adóköteles.

Röviden szólva, mindegy, hogy milyen módon szerzel Bitcoint, abban a pillanatban, hogy valahogy forintra, dollárra, vagy akármilyen törvényes valutára váltod, akkor már adóznod is kell utána.

Mivel sokan vannak, akik komolyan szeretnének ezzel foglalkozni, jónéhány dolgot figyelembe kell venniük. Az egyik ilyen igen fontos dolog az, hogy rendes nyilvántartás kell vezetniük, mivel később még igazolniuk kellhet a jövedelmet. Ez a nyilvántartás a személyi-jövedelemadóról szóló törvény alapján egy táblázat is lehet, ahol vezeted, hogy mikor milyen árfolyamon jutottál jövedelemhez, tehát pl. amikor Bitcoint adsz el, vagy nyereséggel zársz le egy bináris opciós üzletet.

Személyes véleményem az, hogy érdemes inkább befizetni az adót, mint hogy később milliós büntetéseket kellene fizetnünk. Noha van egy minimális összeg, ami után nem kell adózni, ettől függetlenül muszáj befizetned a közösbe, ha olyan összegeket keresel, ami már számít. Az otthoni munka általában az anyagi függetlenségről szól, a törvények betartása igen fontos.

A Bitcoin felhasználásánál is nagyon figyelni kell, mivel az adóhivatal akkor is felfigyelhet ránk. Hiába tárolgatja valaki éveken át a kis kryptovalutáját, ha vesz belőle egy nagy házat, vagy autót, akkor szintén fennáll az adófizetési kötelezettség… Tehát lehet titkolni, de a NAV meg fogja kérdezni, hogy magánszemélyként honnan volt erre pénzünk. És akkor bizony bukta van.

Igaz, hogy sok helyen ígérnek gyors meggazdagodást, eszméletlen nagy vagyonokat és sok-sok pénzt úgy, hogy semmit sem kell tenni, nem szabad ész nélkül nekiállni. Mert mi van, ha működik a dolog? Akkor hirtelen lesz egy rakat pénzed, amit aztán a NAV jól elvesz. Ennek elkerülése érdekében mindig kérdezz, és mindig játssz becsületesen. Nem érdemes lazulni, seftelni, mert ha buksz, akkor kis emberként nagyobbat buksz mint mondjuk a piaci szereplő mamut.

A következőkben – mivel ez a poszt csak egy kis elmélkedés is figyelemfelhívás volt – folytatjuk az utunkat a Bitcoin és a többi kryptovaluta világába, hogy lássuk, pontosan mitől is döglik a légy.

Kezdje el most - Az élet túl rövid ahhoz, hogy szegény legyél. Bitcoin, adózás bitcoin után, online munka adózása, pénzkeresés, netes munka adózás, bitcoin adó
Start now

Keressen pénzt három egyszerű lépésben!

A módszerem nem alkalmazható mindenhol. A legtöbb bank és kereskedő nem tudja, miről szól a módszer. És még ha tudnak is róla, soha, semmilyen körülmények között nem adnák ki az átlagembereknek. Ezért nagyon fontos, hogy megbízható, engedéllyel rendelkező brókercéget válasszon, ahol engedik, hogy pénzt keressen. Ez a két kedvenc brókercégem. Regisztráljon az egyiküknél - sőt, akár mindkettőnél. Mindketten jótanácsokkal is ellátják, oktatóvideókat kínálnak, és személyes tanácsadót is adnak Ön mellé, mindezt teljesen ingyen.

Próbálja ki a kereskedési stratégiáit próbaverzióban:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Egy modern bróker alacsony minimális befizetéssel
Egy gyors tipp: A bróker segítségével akár hétvégén is nonstop tőzsdézhet akár 1$-os árakon
Minimum befizetés: $10
 

  Make Money Robot

Egy alapszintű robot, amely automatikus bináris opciós kereskedést tesz lehetővé, még abban az esetben is, ha ön kezdő.
Egy gyors tipp: Azt javaslom, hogy valuta párokkal kereskedjen, például EUR/USD-vel vagy CNY/USD-vel.
Minimum befizetés: $200
 
 


  Szatmári Ágnes (134.255.118.*) Írta

érdeklődés

Szeretném megkérdezni, hogy melyek a legibb weboldalak a kereskedésre?

Üdvözlettel,

Szatmári Ágnes

  Miskolczi Gergő (88.132.188.*) Írta

Pénz

Érdekelne a módszer!

  Aranyosi Anita (178.115.128.*) Írta

Szeretnek kerdezni    Binatex.com

Hogyan tudom hasznalni ?Mit kell tennem.Regisztraltam de nem tudom hogyan tovabb.

  Horváth Marcell (91.104.150.*) Írta

Kedves Zoltán !
kellene 20.000 Forint
  Györki Ildikó (151.0.89.*) Írta

www.penztkeresni.net    Olymp Trade

Ûdv Zoltán!!! Nagyon tetszett az a sok jò tanács amit adtál! Nagyon frappáns és egyszerü érthető módon magyarázod el a CFD-kereskedést! Nagyon köszönöm, és szeretnék még többet tanulni Töled, ezért regiztem be az oldalra!!!

  Szentandrási János (2a02:ab88:81:fa80:68e6:d3c:38e8:) Írta

Binomo és egyéb pénzkeresési bróker oldalak    Binomo

Jó napot kívánok,

Szentandrási János vagyok. Má körülbelül egy-másfél hete kereskedek a Binomo oldalán egy kis segítséggel és egész jól haladok. Hogyan lehetne még gyorsabban, még ügyesebben itt pénzhez jutni? Viszont szeretnék egy kis segítséget kérni más bróker oldalakhoz is, ahol még gyorsabban kereskedhetek és még gyorsabban juthatok pénzhez. Melyiket ajánlja és hogyan?
Szeetnék két-3 hónap alatt összeszedni 10 millió forintot, amiből meg szeretnék venni egy kávézót, amit utána saját magam üzemeltetnék. Felkínálták számomra és neked ez egy álom, hogy legyen egy saját kávézom és per pillanat tálcán kínálják fel előttem és nem szeretném eldobni a lehetőséget.
Kérem segítsen, hogy ilyenkor mit tehetek?
Tisztelettel:
Szentandrási János

  Ilyés Tamás (91.83.95.*) Írta

Erdeklodes    Nincs

Hello erdekelne hogy tudsz 5 milliot keresni egyszeruen havonta?

  Bálint Ugrik (87.244.195.*) Írta

Információ szerzés     High Low

Jó napot!

Szeretnék megtudni mindent ezzel a témával kapcsolatban. Ha lenne rám ideje kérem írjon.

Válaszát előre is köszönöm.

  Katalin (91.137.167.*) Írta

    Binatex

Hello! Elèg kezdő vagyok ebbe a kereskedelembe az èrdekelne, hogy kell virtuàlis szàmlàt nyitni mindenfèle kèppen pl bitcoin vagy Netellert? Abbòl hogy lesz pl. Visa szàmlàn ft.ba? Köszönöm

  patócskai istván (95.85.191.*) Írta

    még nincs

Üdvözlöm . Szeretnék információt kapni a módszerről amit irt . Előre is köszönöm

Összes hozzászólás (megnyitás új oldalon)
 
 
 

 Szóljon hozzá!

Kérdezzen bármit, vagy ossza meg a tapasztalatait
Részletes utasításokat fog kapni e-mail címére.